Page 1 of 2

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Mon Jan 26, 2015 10:27 pm
by ashblue
After building my game and playing it to the point of a conversation, I'm getting this really weird Dialogue System crash. I'm using 4.6's UI and this error doesn't occur when playing the game through Unity's editor. Any clues on how to fix this?



https://lh5.googleusercontent.com/-1fI5 ... apture.PNG

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 3:03 am
by Tony Li
Hi,



I added some extra error checking in patch 1.4.4c, which is available on the customer download site. If you need access, please email me at tony (at) pixelcrushers.com. It won't fix the issue, but it might log information that will shed light on it.



Does the game work if you use the example UI? I'm trying to determine if it's a configuration issue with your UI or a bug in the Dialogue System's Unity UI support scripts. When I run a build with the example UI, it works fine, but of course the rest of the game (triggers, actors, database, etc.) isn't the same as yours, so it's not an apples-to-apples comparison.

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 6:49 am
by ashblue
Right before I talk to characters I'm getting this weird warning about "Sequencer command component not found." I'm wondering if that's the source of the issue (see screenshot for details with error log). I have no clue how to fix this warning and I don't use the sequencer at all, as I use Cinema Director because of the complex 2D animated style of our game.



https://dl-web.dropbox.com/get/Screensh ... Rm0oGPYf1A

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 6:58 am
by ashblue
Game seems to work fine with the example UI. I think its configuration related. I will give that package a run and see what it pumps out sometime later today.

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 7:03 am
by ashblue
Looks like I spoke too soon again, I have no clue where the customer download is. I bought my copy through the Unity Asset Store and have an invoice #. So I'm not too sure how to get to that link for the build.

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 7:08 am
by Tony Li
Sounds good. If it doesn't shed any light on the issue, please post the text of the error here, or repost the screenshot. Dropbox is showing a 403 error on your previous image link.

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 7:14 am
by ashblue
Odd, give this these links a try https://www.dropbox.com/s/tqn7udba3z76h ... .46.27.png and https://www.dropbox.com/s/sb9bypg8as1cm ... .12.06.png



Links won't load in the forum oddly, looks like you have to manually put them in your browser address :/ Should work after that.



EDIT: Some slightly more verbose output https://www.dropbox.com/s/pg7o9m7w1tjyk ... .19.25.png

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 7:32 am
by ashblue
Looks like I posted the wrong link to my UI component (posted the example one). Sorry for 1,000,000 posts again https://www.dropbox.com/s/fqslpbkresilo ... 1.png?dl=0 (edit button isn't working to allow more than 1x edit).

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 8:20 am
by Tony Li
With Unity UI, your dialogue UI has to be in the scene. You can't assign a prefab. Could this be the issue in your project?



If that doesn't help, try assigning something to Response Menu > Panel. It's not supposed to be required, but if this stops the build error, I'll issue a fix. Feel free to email an example scene to tony (at) pixelcrushers.com. I'll be happy to take a look.



Regarding the "SequencerCommandNone()" error, on the Dialogue Manager GameObject is Camera Settings > Display Settings > Camera Settings > Disable Internal Sequencer Commands ticked? The "None()" sequencer command is an internal sequencer command. The easy fix is to untick this checkbox. If you intentionally disabled internal sequencer commands and if this only happens at the beginning of the conversation, you can ignore the warning. (If the START node's Sequence is blank, it defaults to "None()".)



On the Unity forums, I just PM'ed you download information for the patch. If you don't see it, please email tony (at) pixelcrushers.com.



(Sorry about the forum issues. Migrating to phpBB is on my "to do" list.)

Unity 4.6 UI Build Error

Posted: Tue Jan 27, 2015 9:14 am
by ashblue
I figured it out. I was generating my Dialogue System Manager off of a prefab. Which then generated the UI's Canvas off of another prefab. This was to keep it as an editable separate component. But for some odd reason it really didn't like this when building. I made the UI Canvas a child of my Dialogue System Manager instead of dynamically generating it. Everything appears to be working fine. Thank you so much for the help ^_^