Page 2 of 2
Re: LookAt() does not work
Posted: Wed May 06, 2020 8:55 pm
by Edla
The speaker seems to be null for other sequences too, Camera(Closeup, speaker) would fail.
Except one conversation. all Speaker and Listener are assigned correctly, they name, sprite and subtitle show up.
As programmer, we tend to not go the easy route,
so as last resort, I have just deleted the old database and recreate a new one and recreate all the quests and conversations.
And now all works.
Thank for all the helps, now I can go and make some quests.
Just notice the closeup camera switching back to the original camera, take a couple of seconds. Any Ideas?
Re: LookAt() does not work
Posted: Wed May 06, 2020 9:06 pm
by Tony Li
I'm glad your new database is working correctly. I wonder if something corrupted the other one. Remember that you can set the auto-backup frequency in the Dialogue Editor's Database section. If you notice another problem (maybe someone is committing merged changes to a repository?), then try the auto-backup before it's overwritten.
For the closeup camera, are you using a different camera that's assigned to the Dialogue Manager's Camera & Cutscene Sequences > Sequencer Camera field? Or the regular TDE Cinemachine camera? Are you controlling it using the Cinemachine sequencer commands, or something else such as the Camera() command?
Re: LookAt() does not work
Posted: Wed May 06, 2020 9:41 pm
by Edla
Yes, The closeup camera is a separate unity camera prefab setup per the documentation and assigned to the Dialogue Manager Display settings. I switch to closeup cam by the Camera(Closeup) command, that's instant, when the conversation is done, it auto switches back to the regular camera(Cinamachine Freelook), that takes a few second.
Re: LookAt() does not work
Posted: Wed May 06, 2020 10:03 pm
by Tony Li
The switch back to the gameplay camera should be instant.
I'm guessing that the conversation is still finishing the last node's Sequence. The Dialogue Manager's Default Sequence is set to this initial value:
Assuming the default Subtitle Settings > Subtitle Chars Per Second and Min Subtitle Seconds values, this will delay for a minimum of 2 seconds before ending the conversation. Once the conversation ends, the sequencer camera should be immediately deactivated, and the gameplay camera will take over again.
Re: LookAt() does not work
Posted: Wed May 06, 2020 10:17 pm
by Edla
I removed the default Delay({{end}}), it still feels the same amount of delay, anyway to shorten that?
Re: LookAt() does not work
Posted: Thu May 07, 2020 7:39 am
by Tony Li
If the last node's Sequence is blank, it will use the Dialogue Manager's Default Sequence.
Try setting the last node's Sequence to:
or:
The first example will make the last node finish instantly. The second will delay 0.5 seconds.
If that doesn't make a difference, then something else is going on. Set the Dialogue Manager's Other Settings > Debug Level to Info and run the conversation. As the conversation finishes examine the Console window to determine what's going on under the hood.
BTW, if you want all nodes to work this way, set the Dialogue Manager's Default Sequence to that value.
More info:
Cutscene Sequences,
Tutorials
Re: LookAt() does not work
Posted: Thu May 07, 2020 2:10 pm
by Edla
Switch vcam to cinemachine works much better! Thank for the help.
Re: LookAt() does not work
Posted: Thu May 07, 2020 2:27 pm
by Tony Li
I'm glad that's working for you.